Αξιοθέατα


Επιλέγοντας διακοπές στην ΑΜΟΡΓΟ, το νησί του απέραντου γαλάζιου και διαμονή στο AEGEAN HOTEL θα μπορέσετε να απολαύσετε τα αξιοθέατα του νησιού μας από τα οποία πολλά από αυτά βρίσκονται στη περιοχή των Καταπόλων.
Στα Κατάπολα βρίσκεται η Ακρόπολη της Αρχαίας Μινώας στο βουνό Μουντουλιά, το υδρομαντείο, η εκκλησία Παναγία Καταπολιανή καθώς και τα υπολείμματα του ναού του Πύθιου Απόλλωνα.
Στη Χώρα το ενετικό κάστρο, τον μεσαιωνικό Πύργο του Γαβρά όπου σήμερα βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο. Επίσης, το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας που έχει κτιστεί σε βράχο 300 μέτρων πάνω από την θάλασσα το 1088 και είναι το πιο σημαντικό μνημείο του νησιού. Στην Χώρα βρίσκεται επίσης το πρώτο Γυμνάσιο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα μετά την επανάσταση το 1821.
Επίσης στην Αρκεσίνη είναι ο πύργος της Αγίας Τριάδος.
Αν επισκευτείτε την Αμοργό σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε κάποιες εκδηλώσεις που θα σας κάνουν να γνωρίσετε τα ήθη και τα έθιμα του νησιού. Στο νησί πραγματοποιούνται πολλά πανηγύρια. Των Αγίων Αναργύρων την 1 Ιουλίου στα Θολάρια, της Αγίας Παρασκευής στις 25 και 26 Ιουλίου στη Κολοφάνα το οποίο είναι και το πιο γνωστό, της Παναγίας της Επανοχωριανής στις 15 Αυγούστου στη Λαγκάδα και του Αγίου Ιωάννη στις 29 Αυγούστου στο Βρούτση. Επίσης, στην Χώρα στις 6 Αυγούστου το πανηγύρι του Χριστού, η γιορτή του παστελιού (παραδοσιακό γλυκό της Αμοργού). Στα Κατάπολα γίνεται τον Ιούλιο η γιορτή του ρακόμελου (παραδοσιακό ποτό της Αμοργού). Σε όλα τα παραπάνω προσφέρονται τοπικά εδέσματα δωρεάν.