Αμοργός


Η Αμοργός είναι ένα νησί μοναδικό με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και με μυστηριακή γοητεία που θα σας εντυπωσιάσει. Βρίσκεται στο Νότιο Ανατολικό τμήμα των Κυκλάδων με έκταση 121 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει από το λιμάνι του Πειραιά 136 ναυτικά μίλια. Το νησί μας είναι ευρέως γνωστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κυρίως για το μοναδικό στον κόσμο μπλέ χρώμα των κρυστάλλινων νερών που έχουν οι πανέμορφες και φυσικές παραλίες της. (AΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ : Η ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν που γυρίστηκε στην Αμοργό, αποτελεί ορόσημο για το νησί και τους κατοίκους του.)
Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα της Αμοργού παραδοσιακή με πλακόστρωτα σοκάκια και την πιο γνωστή παραλία της Αμοργού με το απέραντο γαλάζιο την Αγία Άννα.
Η Αμοργός έχει δυο λιμάνια. Το λιμάνι των Καταπόλων και το λιμάνι της Αιγιάλης. Τα Κατάπολα είναι το κεντρικό λιμάνι και από τα ωραιότερα φυσικά λιμάνια των Κυκλάδων απέχοντας μόλις 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Στα Κατάπολα θα βρείτε χρυσαφένιες αμμουδιές πολύ καλό φαγητό και νυχτερινή ζωή.
Ο Όρμος Αιγιάλης είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού, βρίσκεται βόρεια με άλλους τρείς γραφικούς οικισμούς την Λαγκάδα τον Ποταμό και τα Θολάρια.
Στο νότιο τμήμα μετά την Χώρα βρίσκεται η περιοχή της Κάτω Μεριάς με παραδοσιακούς οικισμούς Βρούτση, Καμάρι, Αρκεσίνη και Κολοφάνα. Υπάρχουν δε υπέροχες παραλίες όπως του Μούρου, Παραδείσια, Κάτω Κάμπο και Καλοταρίτισσα .
Με επιλογή το AEGEAN HOTEL λόγω της τοποθεσίας που βρίσκεται, στο κέντρο του νησιού ,οι αποστάσεις ισομοιράζονται και οι εξορμήσεις σας δεν θα σας κουράζουν και σίγουρα θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις από την ΑΜΟΡΓΟ το νησί του απέραντου γαλάζιου!!